Waarom investeer jij in Bitcoin?

Het nieuwe geld of het nieuwe goud? Bitcoin wordt vaak gezien als een innovatie die een andere vorm van geld zal gaan vervangen. Je kan immers met Bitcoin betalen, maar het is ook als belegging te gebruiken. De digitale munt is de best presterende activa van deze eeuw, en dat is vrij opmerkelijk. De plannen voor het opzetten van Bitcoin werden pas vanaf begin 2009 uitgevoerd. Grote bedrijven zoals Amazon en Google hadden dus een enorme voorsprong! Dat Bitcoin beter presteert dan de toonaangevende bedrijven op onze planeet, weergeeft de acceptatie van de digitale munt. Bitcoin lost verschillende geldproblemen op, die door steeds meer mensen ontdekt worden. De adoptie van de coin heeft ervoor gezorgd dat de koers van Bitcoin in de afgelopen jaren met duizenden procenten steeg.

Bitcoin is voor veel mensen een investering, om hun spaargeld te laten groeien. De huidige spaarrente is zo laag, dat het rentenieren van de jaren ’90 een utopie lijkt. Daarentegen neemt de inflatie wel toe. De inflatie is op dit moment hoger dan het de afgelopen 50 jaar ooit geweest is. Met Bitcoin kopen proberen veel mensen dit te compenseren. Bitcoin steeg sinds maart 2020 van circa $3.100 naar $68.000 in november 2021. Wanneer je in maart 2020 Bitcoin kocht, was je vermogen 22(!) keer meer waard geweest. De markt is echter lastig te voorspellen. Zeker zonder ervaring in technische analyse, wordt het al snel gokken. Daarom investeren veel mensen door maandelijks of wekelijks een bepaald bedrag in te leggen, zonder intensief naar de koers van Bitcoin te kijken. Deze methode wordt de DCA-methode genoemd, wat staat voor Dollar Cost Average. Deze methode is bedoelt voor de lange termijn en heeft als voordeel dat je emotioneel minder betrokken raakt.

Waar kan je Bitcoin kopen?

Wanneer je besluit om Bitcoin te kopen, zal je eerst een geschikte aanbieder moeten vinden. Er zijn honderden platformen waar je Bitcoin kan kopen, dus er is keuze genoeg! Bij de keuze voor het handelsplatform dat bij jou past, kun je op een aantal factoren letten. Er zijn een aantal Nederlandse aanbieders, waar je alles op het platform in het Nederlands kan lezen, maar waar de klantenservice ook Nederlands is. Wel zo fijn wanneer je met een ingewikkeld probleem zit. Het best beoordeelde platform van Europa is SATOS. Ook hier is het mogelijk om Bitcoin te kopen, maar ze hebben meer cryptocurrencies in hun assortiment. Omdat het investeren in Bitcoin voor veel mensen iets nieuws is, is het ook verstandig om te kijken naar de website zelf. Wanneer de website voor jou overzichtelijk lijkt en alle handelingen op het platform eenvoudig te volgen zijn, heb je een geschikte cryptoaanbieder gevonden, die past bij jou.

Recente blogs

Misschien voor jou?