De traplift: een ideaal hulpmiddel

Soms wordt het moeilijk om nog de trap op te komen. Dat kan tijdelijk zijn, omdat je aan het revalideren bent of meer permanent wanneer je wat ouder wordt en niet zo gemakkelijk meer trap kunt lopen. Het verplaatsen van een slaapkamer naar de benedenverdieping is niet altijd mogelijk. Los daarvan is het natuurlijk ook prettig wanneer je nog op de tweede verdieping van je huis kunt komen. Een tralplift is een prachtig hulpmiddel om nog jaren in je huidige woning te kunnen wonen. Veel mensen denken dat een traplift een hele prijzige oplossing is, maar dat kan in de praktijk meevallen. Je kunt namelijk een traplift ook tweedehands kopen. Een traplift gaat gemakkelijk 25 jaar mee en dat betekent dat de meeste nog wel een tweede leven kunnen krijgen. Ook uit het oogpunt van duurzaamheid is het aanschaffen van een tweedehands exemplaar natuurlijk een betere optie.

Wat kost een traplift?

De kosten van de aanschaf kunnen gedrukt worden door een tweedehands exemplaar te kopen. De traplift prijs kan daardoor met zo’n 50% verminderd worden. De precieze besparing hangt van een aantal zaken af. Belangrijk is bijvoorbeeld of ook de rail waaraan de lift bevestigd moet worden tweedehands gekocht kan worden. En dat hangt weer af van het soort trap dat je hebt. Een trap met veel bochten of een hele lange trap maakt het moeilijker om een tweedehands rail te vinden die past. Ook wanneer je speciale wensen hebt voor wat betreft het soort model of bepaalde aanpassingen wilt, zoals een voetenplank of een andere bediening, kan dat de besparing beperken.

Service en garantie

Bij een tweedehands lift is de service en garantie net zo goed als bij een nieuwe. Sowieso wordt de lift helemaal nagekeken en worden beschadigde onderdelen vervangen. Hij krijgt nog een likje verf om hem er als nieuw uit te laten zien, want niemand hoeft te weten dat u heeft gekozen voor tweedehands, toch? Slijtagegevoelige onderdelen zoals de accu worden altijd standaard vervangen door een nieuwe. Een traplift wordt over het algemeen maar één of twee keer opnieuw gebruikt. Daarna worden alleen de losse onderdelen nog gebruikt in andere trapliften. Zo weet je zeker dat een tweedehands traplift net zo veilig en betrouwbaar is als een nieuwe. Bij de aankoop kun je een servicecontract afsluiten, zodat je de hele week en 24 uur per dag een beroep kunt doen op een monteur wanneer er iets met je traplift aan de hand is. Ook daarin verschilt een tweedehands niet van een nieuwe lift.

Recente blogs

Misschien voor jou?