Makkelijk voldoende vocht binnenkrijgen met een herbruikbare waterfles 

Vind je het lekker om onderweg te genieten van een kop hete thee of koude ijskoffie, maar heb je geen zin om iedere keer een veel te dure kiosk binnen te moeten stappen voor je drankje? Dan kan het een uitkomst zijn om een drinkbeker aan te schaffen. Deze vul je gewoon thuis met je favoriete drankje en neem je makkelijk mee in je tas. Met een thermosfles blijft je hete thee tot wel 12 uur warm! En die lekkere iced coffee blijft tot wel 24 uur koud. Zo kun jij toch genieten van een lekker drankje en hoef je er niet je portemonnee voor leeg te halen.  

Drink je liever water als je veel onderweg bent of achter je computer moet zitten? Dan kan een herbruikbare waterfles uitkomst bieden. Want wist jij dat een fles water uit de supermarkt vaak microplastics bevat en er BPA bij vrij komt? Leg je de fles in de zon dan komen er vooral veel microplastics bij vrij. BPA (Bisfenol A) is een weekmaker die wordt gebruikt om het plastic elastisch te maken. Het kan bij grote hoeveelheden een hormoon verstorende werking op je lijf hebben.  

De voordelen van een herbruikbare waterfles 

Gebruik je een herbruikbare fles of beker dan maak je het jezelf een stuk makkelijker om aan je dagelijkse hoeveelheid vocht te komen. Met een gevulde fles water in het zicht neem je eerder een paar slokken dan dat je een glas water uit de keuken moet pakken. En onderweg pak je makkelijk even de fles voor een paar slokjes. Het zal je dus motiveren om beter te drinken. Daarnaast bespaar je ook nog eens flink geld! Je koopt immers geen flesjes water uit de supermarkt meer en daardoor help je ook het milieu een handje. Want hoe vaak zie je wel niet lege flesjes langs de weg liggen?  

Als je een jaar lang jouw nieuwe waterfles of drinkbeker gebruikt, bespaar je algauw 165 wegwerpflessen water! Superfijn als je graag een duurzaam alternatief zoekt voor de plastic wegwerpflessen uit de supermarkt. Daarnaast zijn ze BPA-vrij en kunnen ze goed tegen een stootje. Geen paniek dus als je hem per ongeluk van je bureau laat vallen.  

Hoe maak je de waterfles schoon? 

Het is niet voldoende om je waterfles na gebruik even om te spoelen. Er hopen zich toch heel wat bacteriën in schuil die je snel ziek kunnen maken. Je kunt de fles het beste in de vaatwasser schoonmaken, of afwassen met een flessenborstel. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen! Die kunnen een giftige smaak achterlaten. 

Recente blogs

Misschien voor jou?